12. Iedereen anders, allemaal Gentenaar

Onze Gentse samenleving is superdivers. Dit is een positieve kracht voor de stad. Samenleven biedt ons enorme kansen om ons gezamenlijke welzijn te verbeteren, maar het zorgt ook voor wrijvingen. We gaan voor een open en solidaire stad en versterken wat ons verbindt. We maken werk van integraal toegankelijke dienstverlening met zoveel mogelijk maatwerk. We ondersteunen emancipatie binnen diverse gemeenschappen en moedigen dialoog aan.

We omarmen meertaligheid en meerlagige identiteit. Gent blijft het voortouw nemen in de strijd tegen racisme en discriminatie. Onze stad omarmt complexloos de superdiversiteit.

Om discriminatie op te sporen en aan te pakken voeren we in samenwerking met academische partners praktijktesten en mystery shopping uit.

Onze stad richt de blik op de wereld. De haven, de universiteit en vele bedrijven trekken mensen van over de hele wereld aan. Gent wil een open stad zijn, waar iedereen zich welkom voelt, zowel expats die zich hier voor korte tijd vestigen als mensen die hun hele toekomst in Gent willen uitbouwen.

Los van statuut of traject waar nieuwkomers in zitten is het belangrijk dat iedereen verbinding maakt met de Gentse samenleving.

We zorgen ervoor dat in de stadsdiensten en bij de politie de diversiteit van de Gentse samenleving weerspiegeld is.