Samen met onze fractievoorzitter en Vlaams Parlementslid Stijn De Roo blikken we terug op een geslaagd Oranje Trefpunt in Zwijnaarde.

De ruime Gentse regio heeft zich de afgelopen jaren op de wereldkaart gezet op het vlak van biotech, medtech, healthtech en digitale economie. In deze regio ontmoeten wetenschap en ondernemerschap elkaar op de grootste agro- en biotechnologiecampus van Europa. We bedanken VIB dan ook voor hun gastvrijheid in hun gebouwen en de boeiende rondleiding. 

Er is intussen een ecosysteem ontstaan in de regio dat linken legt tussen ondernemers, bedrijven, werknemers, onderzoekers, kennisinstellingen en studenten. En dat werpt zijn vruchten af voor de internationale concurrentiepositie van Vlaanderen en van ons land. Daar willen we met de cd&v-afdelingen uit onze regio graag mee aan helpen bouwen.

Maar die voorlopersrol op vlak van technologie en innovatie plaatst ons voor uitdagingen, ook op het politieke niveau. Prof. Dr. Lauwaert, docent aan de KU Leuven wierp een ethische blik op Artificiële Intelligentie en schotelde ons enkele uitdagingen voor.

Dr. Van Biervliet, Managing Director VIB en dhr. Laga, CEO en Founder van Protealis gingen dieper in op de kansen van biotechnologisch onderzoek en hoe dit Vlaanderen op de wereldkaart zet. Tot slot gaven Sammy Mahdi, voorzitter van cd&v en Vlaams minister Brouns, bevoegd voor Werk, Economie, Innovatie & Landbouw hun politieke beschouwingen op innovatie en technologie.

Dank aan de sprekers voor hun aanwezigheid en de interessante presentaties.

Hieronder blikken we met enkele foto's terug op een geslaagde editie. De uitgebreide fotoreportage vind je terug via deze link.