Kan je deze mail niet lezen? Klik hier
Nieuwsbrief CD&V Gent maart 2020
Beste CD&V'er,
Beste lid,

Het zijn ongewone tijden. Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep. De maatregelen, genomen door de verschillende bestuurlijke niveaus, zijn noodzakelijk om dit virus te bestrijden. Zo houden we de druk op de gezondheidszorg onder controle en vermijden we situaties zoals in Italië en Spanje.
Het is in ieders belang dat we in ons kot blijven. Ik weet dat dit niet eenvoudig is en dat dit indruist tegen onze eigenheid als sociale wezens. We zijn niet gemaakt om alleen te zijn. We missen de collega's, de vrienden, de kleinkinderen... 
En het klinkt misschien ironisch maar tegelijk zijn we nog nooit zo verbonden geweest.
De vele hartverwarmende acties getuigen hiervan. Kinderen die normaal naar school zouden gaan, kunnen nu op berenjacht, iedere avond klinkt er applaus voor het personeel in de zorgsector, liedjes worden gezongen, buren leren mekaar kennen en jongeren bieden hun hulp aan om boodschappen te doen. Op het nieuwe platform (www.stad.gent/genthelpt) komen Gentenaars samen die hulp willen bieden of hulp nodig hebben.
We zijn weerbaar en passen ons aan. Restaurants bieden afhaalservices aan, mondmaskers worden gemaakt waar anders kleren gemaakt worden, in plaats van gin wordt er nu ontsmettingsalcohol gemaakt...
We zijn creatief. Collega's zoeken naar manieren om efficiënt te vergaderen. Bedrijven schakelen over op een ploegensysteem zodat ze kunnen blijven doorwerken zonder inbreuk te plegen op de maatregelen. Leraren/proffen... halen het beste in zichzelf naar boven om ook online de leerlingen/studenten aan het werk te zetten. De meerderheid van de Belgische bevolking is dan misschien thuis. Dit is zeker geen vakantie. 
Ook de Gentse gemeenteraad vergaderde voor het eerst digitaal, zo konden ondanks de coronacrisis toch verschillende belangrijke beslissingen worden genomen. Dit zorgt ervoor dat onze stad niet stilvalt en dat we enkele maatregelen voor deze coronacrisis konden bekrachtigen. 
De Stad blijft tijdens de coronacrisis bereikbaar via Gentinfo op 09 210 10 10, via gentinfo@stad.gent, of via de chatknop ‘Chat met Gentinfo’ op de stadswebsite. Op www.stad.gent/corona vinden Gentenaars elke dag updates met relevante informatie. 
Onze activiteiten zijn op dit moment allemaal geannuleerd en dit tot aan de paasvakantie. We hebben op dit moment geen zicht op hoelang deze maatregelen van kracht zullen zijn. We brengen je op de hoogte als onze activiteiten weer hervat worden. En dan kom ik je ongetwijfeld tegen op een zonnig moment in onze mooie stad. 

Met vriendelijke groeten,

Isabelle Heyndrickx
Voorzitter CD&V Gent
>
>
>
>